Dokument för skyltarbeten

Ibland vill man sköta administrationen själv och ibland tycker man att det är bättre att ta hjälp. Vi finns där med öppna kontaktvägar och kunskaper när ni vill ha hjälp med exempelvis bygglov eller montage.

Bygglovshandlingar

Här under ligger pdf-filer för bygglov i några kommuner. Fungerar det inte att öppna dem direkt i webbläsaren kan du prova att högerklicka på länken och ladda ned den till din dator och öppna med din egen Acrobat Reader.

Dessa handlingar skickas in till respektive kommuns byggnadsnämnd. Ofta står adressen längst ned på bygglovsansökningen.

Vanliga handlingar som bifogas tillsammans med bygglovsansökan är:

  • Fotomontage/arkitektritning med exakt placering på byggnaden. För det mesta vill byggnadsnämnderna ha dessa skalenliga, men i vissa kommuner går det bra om tydliga och exakta mått är utsatta.
  • Situationsplan/Orienteringskarta med byggnadens placering i förhållande till omgivning som närliggande fastigheter, gator, höjder, etc. En del kommuner accepterar utskrifter från exempelvis Eniro, Google Maps etc. Annars går detta att beställa från kommunens ritningsarkiv. Se exempel på situationsplan och enkel situationsplan från Borås Stad.
  • Kontrollplan för små/enkla ärenden med kontrollpunkter för din (byggherrens) byggprocess. Se exempel från Mölndals Stad.
  • Kort information från Borås Stad om vilka handlingar som ska bifogas där. Dessa är aktuella för de flesta städerna i Sverige.

Blanketter och instruktioner

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.